Black lives matter! Maar voeren we wel de juiste discussie?

De dood van George Floyd heeft veel stof doen opwaaien de afgelopen weken. Door onkundig en gewelddadig handelen van een agent die minuten lang met zijn knie op de nek van George Floyd knielde werden zijn luchtwegen afgekneld en kwam hij te overlijden. Vlak na zijn dood ontstonden er terecht in Minneapolis demonstraties tegen het politiegeweld dat de dood van George Floyd heeft veroorzaakt. 2 andere agenten hielpen mee door George Floyd zijn benen vast te houden en 1 andere agent stond op de uitkijk. Geen van allen deden iets terwijl het slachtoffer herhaaldelijk riep dat hij geen lucht meer kreeg. Dankzij Darnella Frazier, die met haar mobiel begon te filmen, is er keihard bewijs waardoor deze agenten hun baan vaarwel kunnen zeggen en waarschijnlijk worden ze ook nog vervolgd voor moord of medeplichtigheid aan moord. Ondanks de Covid-19 situatie gingen in grote steden in the U.S. en ook op andere plekken in de wereld mensen massaal naar buiten om te demonstreren en om hun steunbetuigingen te uiten. Aan de demonstraties namen mensen deel van allerlei rassen en huidskleuren en daarmee werd het niet alleen een protest vanuit de Afro-amerikaanse gemeenschap, maar vanuit de hele gemeenschap.

Naast de vele vredige demonstranten die hun stem lieten horen tegen het zinloos geweld van de politie, ontstonden er ook rellen die gepaard gingen met vandalisme, inbraak en diefstal. Het is jammer dat een gedeelte van de Afro-Amerikaans bevolking zich van zijn slechtste kant heeft laten zien. Demonstreren tegen politiegeweld is volkomen terecht, maar misbruik maken van iemands dood om vervolgens auto’s en gebouwen in brand te steken, winkelramen in te gooien en te stelen is schandalig. Er is helaas een grote groep hypocriete mensen die mee demonstreren tegen het politiegeweld dat tot de de dood van George Floyd heeft geleid, maar eigenlijk door hun daden laten zien dat ze eigenlijk helemaal niets om zijn dood geven, want anders had je net als die andere groep op een vredige manier gedemonstreerd. De broer van de overleden George Floyd riep de mensen ook op om op een vredige manier te demonstreren en zei dat door rellen, brandstichting en diefstal mensen juist nog meer problemen veroorzaken voor zichzelf en hun omgeving.

Je hebt dus een groep afro-amerikaanse mensen die vinden dat ze de dood van George Floyd moeten wreken. In een filmpje die op social media circuleerde, was te zien hoe een afro-amerikaase man willekeurig blanke politieagenten doodschiet. Een compleet gestoorde actie, want waarom moeten andere blanke agenten, die waarschijnlijk heel goed proberen hun werk uit te voeren, boeten voor de fouten van 1 corrupte agent? Sommigen willen de wereld doen geloven dat elke blanke agent slecht en corrupt is en dat zij moeten boeten voor het onrecht dat sommige afro-amerikaanse burgers is overkomen, maar dat is natuurlijk complete onzin.Het liefst zie ik dat alle politieagenten die slecht en corrupt zijn op het matje worden geroepen ongeacht huidskleur en ras en dat ze de straf krijgen die ze verdienen. Kwaad met kwaad vergelden door corrupte agenten dood te schieten dat is niet de oplossing en maakt de dingen alleen maar nog erger.

In veel Amerikaanse steden gebeuren ook hele vreemde dingen. Zo werden er in bepaalde steden pallets met bakstenen neergezet op plekken waar niks werd gebouwd en ook geen straten werden gerenoveerd. Het leek erop dat er alvast stenen werden gebracht om ramen van winkels en gebouwen in te gooien en om chaos te creeeren en daar maakte men ook gebruik van, maar wie verzint nou zoiets? Er zijn ook beelden te zien van blanke mensen die gebouwen bekladden met “Black Lives Matter” terwijl de groep afro-amerikanen juist vredig aan het demonstreren waren. Proberen bepaalde mensen opzettelijk afro-amerikanen in een kwaad daglicht te zetten en verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten? Er speelt zeker meer achter de Black Lifes Matter protesten en het is jammer dat een grote groep niet door heeft dat we tegen elkaar worden uitgespeeld. De blanken tegen de zwarten en de zwarten tegen de blanken en velen trappen erin, omdat ze te emotioneel betrokken zijn en daardoor de dingen niet vanuit een afstand kunnen bekijken om te zien welke agenda er op de achtergrond wordt uitgevoerd.

in Amerika is 66% van de bevolking blank en 13% zwart. 6% van die 13% is man en die zijn verantwoordelijk voor 44% van de moorden die in de U.S. gepleegd worden. Zouden we naast al die demonstraties tegen politiegeweld tegen zwarte afro-amerikanen die daardoor onnodig sterven ook niet massaal moeten demonstreren tegen die 6% afro-amerikanen die verantwoordelijk zijn voor 44% van de moorden in de U.S.? Of is het minder erg als een zwarte een blanke vermoord of een andere zwarte? Zonder de incidenten waarbij politieagenten buiten hun boekje gaan te bagataliseren laten deze cijfers wel zien dat de zwarte bevolking een groot probleem heeft. Ze zijn over het algemeen gewelddadiger en crimineler dan de blanke amerikaan en het heeft natuurlijk allerlei oorzaken, maar het brengt mij wel bij de vraag: Voeren wij niet de verkeerde discussie? Voeren wij wel een verstandige discussie over politiegeweld?

Wat vind jij ?

Bekijk onderstaande video en discussieer mee!

Comments

 1. Thanks for sharing your thoughts about website. Regards

  0
 2. 833416 415169brilliantly insightful post. If only it was as effortless to implement some with the solutions as it was to read and nod my head at each of your points 694735

  0
 3. 87686 595669Excellent post, Im searching forward to hear far more from you!! 771924

  0
 4. 604039 959007so significantly wonderful info on here, : D. 946195

  0
 5. 831884 827798Wohh exactly what I was looking for, regards for putting up. 551381

  0
 6. 460646 718587good post. Neer knew this, thanks for letting me know. 658282

  0
 7. 203522 442364I like this internet site extremely considerably so significantly superb information . 953368

  0
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *